lördag 19 juli 2014

Lite' mer här och nu

I tisdags fick E en egen stund.



Jag fick också en egen stund- gick runt bland grönsaksstånden, in i fiskaffären, in i saluhallen, in till bagaren...doftade, smakade, kände, planerade, handlade...så fina råvaror.
Titta vilka jag hittade vid en ostdisk i saluhallen. Gissar att de också köpte en bit Beaufort och kanske en bit Brie de Meaux, så goda! (Tack för tipset B o F!)
M o U kom på kvällen, roligt med gäster och att fixa middag.



Onsdagen började med en till stunds njutning, vi åkte och tittade på U:s fina Maserati (företaget grundades faktiskt för precis 100 år sedan i Bologna)

Visst var det njutning...
...men deras fina hem och utsikt är också en njutning.

Nästa stunds njutning blev ett stopp med lunch i St Jeannet...






...och nästa på Domanine des Hautes Collines de la Côte d'Azur.

Efter en god middag på Village på kvällen var det så snart torsdagmorgon, det har också varit ren njutning att fixa frukostar na.
Att köra med tom bil till flyget är roligare än tvärtom...ja, ni vet redan vad jag anser...
Tur att de kom sig i väg. På väg tillbaka stannade bilen två ggr, ena gången i mittersta filen på en trafikerad väg, hm... Nu har vi ju tränat på detta, jag sätter på varningslamporna, E går ut och viftar åt bilarna bakom oss och öppnar se'n huven så att det ska svalna under den- vilket det inte gör i den här värmen. Den här gången hann vi knappt kliva ur bilen så kom två poliser från Gendarmeriet och hjälpte oss få bilen på sidan av vägen. (Det finns olika 'nivåer' på poliser, vi ser oftast Police Municipale. Gendarmeriet är en militärt organiserad poliskår som bl a används som nationell säkerhetsstyrka och det var väl så de fungerade även nu, en insats för säkerheten...)
Eftersom vi fått träna tillräckligt på denna manöver och efter att återigen ha ringt en vän, så beslutade vi att invänta J o D som landar på måndag kväll för att semestra här nere, de får ta med sig grejen vi behöver.
Skönt med ett eftermiddagsdopp efter vårt eftermiddagsstopp.
Sista midda'n med O o L hos Fabrice.


Efterrätten åt vi hemma, L hade fixat den...de riktiga!
Att köra med tom bil till flyget är roligare än tvärtom, det här börjar ju bli en tråkig upprepning...
Efter det åt vi lunch med L, hoppas hon snart blir helt återställd (inte efter lunchen med oss, utan efter olyckshändelsen då hon gjorde illa sig)
I afton hade vi en skön stund med L o K, bad och prat!
Vi fixade varmrätt (läs mest E) till middag i kväll.
Titta noga, han köpte tång som dekoration och salt smaksättning, gott.
L o K fixade god dessert.
Nu ska även jag fixa mig i säng, Monsieur E och kisse H sover se´n länge, men jag måste göra klar den nya resplanen hemåt.
Njuter så! Längtar så!

















































 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar