lördag 17 januari 2015

Smått och GOTT

Vi går mot vår!
Jag hörde på radion om vårens "gastronomiska kalender", håll öron, ögon, näsa och mun öppna!
27-28 januari samlas världens främsta kockar i Lyon för att tävla om den främsta utmärkelsen Bocuse d'Or, Sverige tävlar på onsda'n.
5 februari tävlas det om Årets kock i Göteborg, förstås inspirerat av Bocuse d'Or.
26 februari presenteras för första gången en fristående Guide Michelin Nordic Cities 2015.
Vi får hålla koll på den kalendern, men vår egen är ofta också fylld av smått och GOTT!
E har köpt en egen liten fritös, perfekt för oss två.
Denna gång blev det klyftpotatis.
Recept från Sjömagasinet - Torskrygg med pepparrot, bacon, kapris och ägg.
Torsken 'kokades' på arbetsbänken i en form med varmt vatten, det blev verkligen gott!
Jag har gjort en ny spellista med Matlagningsmusik, denna gång med tips från 'Håkan Larssons lördagkväll', förra listan var ju från boken 'Fredagkväll'.
Få se vad den 17 jan kommer att bidra med i vår egen gastronomiska kalender.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar