lördag 1 juli 2017

Lördag här där vi är

Vädret bestämde att vi skulle shoppa i dag och det är också en njutning. Shoppa betyder ju inte med automatik att  handla...även om det förstås kan hända.
Vi valde två Centre Commercial som finns nära.
Ett är i Bayonne och du tänker helt rätt, det har med Bayonneskinkan att göra.
I den skinkan får det endast tillsättas salt från Adour-floden och köttet får endast komma från åtta specifika grisraser, uppfödda och slaktade i ett begränsat område här.
 
Undrar om det inte är dags för lite' pedikyr?
Fransmän lägger ju gärna det lilla extra på finess, vem blir inte sugen på det här brödet?
E håller på att bli en riktig fransman, vem blir inte lycklig av hans hemmamiddag med finess i kväll?!


Jag satsar på etiketter med Chateau...bara för att locka/muta le Chef att ta sig an nå't projekt.

Nu tar vi ett par bilder en gång till, såg du verkligen detta?

Såg du musslorna? 
Dessa moules var nog de godaste han nå'nsin gjort! Här har han ju inte samma tillgång till ingredienser som hemma, så vi förstår att de färska härodlade musslorna smakar mycket mer och ger mycket mer smak till fonden vi doppar baguetten i.

Såg du högtalaren? 
Jag har fått en trådlös högtalare av E i dag, en riktigt fransk, visst är den fin?! Det låter dessutom bra!

Nu sitter han och klurar på en tävling, han har nog tänkt ut när han ska använda den.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar