tisdag 16 juli 2013

I lavendelns tid, i tid till lavendeln

Vi vaknade tidigt i morse och medan vi låg kvar sa E -Ska vi lyssna på ett halvt Sommarprogram?
-Lite´ konstigt att bara lyssna på ett halvt, tänkte jag, men OK, vi har en lång bit att köra idag och måste väl snart komma igång. Strax förstod jag att han menade att vi skulle ta var sin hörlur till headsetet och med ett öra var lyssna på ett program. Det är nog inte så dumt att göra så ibland, hjälpas åt att göra både det jobbiga och det roliga, att "ta ett öra var"
Nåja, vi lyssnade på hela programmet och åkte se´n iväg på vår heldagsutflykt till lavendelfälten på Valensoleplatån- så magiskt vackert! Vi måste ha prickat av exakt rätt tid, lavendeln var i full blom, men på ett par ställen hade skörden startat. Glad att ha fått se det!
Bilder kan inte göra rättvisa, men tills du får se med egna ögon får du låna mina, vi kan ta var sitt...










Delar av Gorges du Verdon har vi kört förr, men denna gång stannade vi och åt lunch i Castellane och tog se´n en annan väg tillbaka i afton.







Dagen slutade med mysig picnic nere vid stranden- en varm men ovanligt fuktig kväll!
När vi precis hade ätit klart överraskade Lindströms oss med jordgubbar och grädde till efterrätt, tyvärr var det för mörkt att föreviga det. 




1 kommentar:

  1. Hej Annica o Erik, jag följer med intresse dina förehavanden i sydfrankrike. Tycker du skriver intressant och naturligt om stora och små vardagshändelser. Kul med alla foton, ha en bra tid där nere önskar Bovikenlars

    SvaraRadera