lördag 19 oktober 2013

Det vanliga i det vanliga

Ja, fortfarande blandas det vanliga där med det vanliga här, både i mig där det inte syns och runt omkring där det syns...





Vi har nyss avnjutit en vanlig lördagfrukost med vanligt Malongo och de vanliga vänliga orden Bon appetit, som fransmännen (även de svenska fransmännen) önskar så fort de ser någon smaka något.

I går 18 okt var ju den internationella slipsdagen, hoppas att ni alla fick uppleva den! Det fick tyvärr inte jag, men jättegod entrecôte till middag fick uppväga slipsbristen. Jag tog en titt i garderoben och det bådar gott, denna dag kanske blir en bättre slipsdag...
Denna är fylld med små franska ord, vet inte vad de betyder, men snygg!
Slipsen har en lång historia, den är ju liksom flugan en kravatt och har faktiskt förstås ett franskt ursprung. Frankrike var trendsättare för kultur, smak och klädstil. Ludvig XIV var modeintresserad och blev omkring 1660 förtjust i de färggranna sidensjalar (kravata) som kroatiska militärer bar. Han tog till sig modet, började själv bära halsplagg och utrustade sitt livgarde med schalarna (ja, det verkar stavas både sjal och schal) som skulle knytas på ett visst sätt. 
Idén spreds under 1700-talet till England som vidareutvecklade den. I slutet av 1800-talet föddes den moderna slipsen. (Wikipedia)

Jag tänkte skriva om mer som jag lovat, men 'måste' göra annat en stund t ex tvätta sommarkläder (verkar inte behöva dem mer). Erik byter just nu till vinterdäck...
...en klok syssla som rekommenderas, det hände tyvärr en älgolycka i går på vanliga stället bara en bit från vårt hus på väg mot sta´n.

Bloggen verkar alltså leva vidare...på nå´t sätt...överraskad men glad över att så många önskar det och det är ju helt frivilligt att ägna tid åt den läsningen. 
Ha en skön och solig helg, både där och här!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar